چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 283010
۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۱

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه نیازهای حوزه برای حضور و فعالیت در عرصه بین‌الملل و نیز تعاملات این معاونت با چهار کشور اروپایی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در جمع کارکنان خبرگزاری حوزه در ارائه گزارش سفر خود به برخی کشورهای اروپایی اظهار داشت:‌ این سفر 20روزه با حضور 7 نفر از اساتید جامعه‌المصطفی و حوزه به کشورهای ایتالیا، فرانسه، هلند و واتیکان انجام شد.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه در تبیین اهداف این سفر اظهار داشت: اصلاح چهره خشنی که درباره اسلام در غرب مانند قتل، ترور، القاعده و... ترسیم شده است، معرفی حقیقت اسلام به عنوان دین اخلاق و صلح و دوستی، پاسخ به شبهات در این عرصه و نشان دادن برتری آموزه‌های اسلام و مباحث اخلاقی بر مسیحیت، از اهداف این سفر بود.

 

* گفتگوی اسلام و مسیحیت در رم

وی با بیان این که در این سفر، بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت در رم برگزار شد، گفت: برای شرکت در این گفتمان هفت موضوع دینی انتخاب شد و مقالاتی در این عرصه با تبادل نظر اساتید نوشته و به زبان انگلیسی ترجمه شد که این گفتمان در مدت سه روز و نیم برگزار شد و مقالات ارائه گردید.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در باره آثار و برکات این گفتمان اظهار داشت:‌ در روز پایانی، زمانی که نظرات آن‌ها را جویا شدیم،‌رئیس سابق مرکز اسلام‌شناسی گفت؛ برای من اثبات شد که محمد(ص)، پیامبر الهی بوده و از سوی خدا به او وحی رسیده  و قرآن وحی خدا برای پیامبر اسلام است.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود: قرار شد که مجموعه مقالات ما در آنجا چاپ شود و ما نیز مقالات آنها را در داخل کشور منتشر سازیم. همچنین تصمیم گرفته شد که این نشست‌ها در سال‌های آینده نیز برگزار شود.

وی با بیان این که محل این نشست در حوزه علیمه کاتولیک‌ها که مرکز آموزش‌های  بین المللی یکی از فرقه‌های مسیحیت کاتولیک بود،  انتخاب شد، اظهار داشت: در مدت هفت روز که در آنجا اقامت داشتیم، نقاط قوت، ضعف، باروها، اخلاقیات و... به دست آوردیم.

* دیدار با اسلام‌شناس مسلط به 7 زبان

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی درباره دیگر فعالیت‌های انجام شده در ایتالیا اظهار داشت:‌ دیدار با رهبران مسلمانان اهل‌سنت و دیدار با دکتر گابریل، یکی از اسلام‌شناسان تازه مسلمان شده که به هفت زبان زنده دنیا مسلط بود، از دیگر برنامه‌های انجام شده در ایتالیا بود.

وی به حضور اساتید حوزه در هلند ودیدار با دکتر رونالد، از اساتید اسلام‌شناسی ادامه داد:  در هلند،‌ دو کانون بزرگ علمی و فرهنگی مربوط به اسلام وجود دارد که نخستین آن، مؤسسه بزرگ بین‌المللی پژوهشی و انتشاراتی بریل است که دارای سابقه 350 ساله می‌باشد و بسیاری از کتب اسلامی توسط آن منتشر شده است.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود: این مؤسسه در سده اخیر فعال‌تر شده که نخستین و بزرگ‌ترین دایره‌المعارف اسلام را توسط اندیشمندان مسیحی و یهودی  به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی منشتر ساخته و انتشار تفسیر قرآن کریم نیز از دیگر فعالیت‌های آن می‌باشد.

 

* دانشگاه لیدن هلند فعال در عرصه اسلام‌شناسی

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ دانشگاه لیدن هلند نیز از دیگر مراکز علمی فعال در عرصه اسلام‌شناسی می‌باشد.

وی با اشاره به برقراری تعامل نخست میان اساتید حوزه با مسئولان این دو مرکز اظهار داشت: بر اساس صحبت‌های نخستین، قرار شد که کارشناسانی از این مؤسسه به ایران بیایند و نسشت‌هایی برگزار شود تا اشکالاتی که در آثار اسلامی آنها وجود دارد،‌ برطرف گردد.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در این کشورها اظهار داشت:‌ ‌در این کشور ظرفیت‌های تبلیغی زیادی وجود دارد که از جمله آن شیعیان ایرانی، عراقی، پاکستانی، لبنانی،‌ آذربایجانی و افغانستانی می‌باشند.

 

* فرصت‌های تبلیغی در ایتالیا

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود: در ایتالیا نیز فرصت‌های تبلیغی وجود دارد. در این کشور مسلمانان غیر شیعه وجود دارند که از اهل سنت دور از تعصب هستند و خواهان تعامل  با شیعیان می‌باشند و تقاضای استاد و متون آموزشی دارند. همچنین مسیحیت نیز آمادگی پذیرش ما در مجامع علمی خود هستند.

وی با بیان این که دانشگاه‌های زیادی در دنیا هستند که خواستار ارتباط با اندیشمندان شیعی می‌باشند، خاطرنشان کرد: برای این که از این فرصت‌های تبلیغی استفاده کنیم، نیازمند اساتید و اندیشمندان آشنا با دانش حوزوی و دینی، آشنا به شرایط علمی در جهان  در عرصه‌های فلسفه، عرفان، کلام، روانشناسی، جامعه‌شناسی و... و آشنا به زبان‌های بین‌المللی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی خاطرنشان کرد:‌ دنیا اعلام آمادگی برای پذیرش ما کرده است،‌ولی دست ما از داشتن اساتیدی با این سه ویژگی، تنگ است.

 

* اقدامات معاونت بین‌الملل حوزه‌های

وی با اشاره به فعالیت معاونت بین‌الملل حوزه‌های علمیه در راستای تربیت فضلای حوزوی آگاه به مسائل علمی جهان و زبان‌دان گفت: این معاونت دوره‌های زبان عربی و انگلیسی و همچنین فرهنگ شناسی را برای فضلا و اساتید حوزه برگزار کرده است.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود: در راستای فرهنگ‌شناسی، دوره آشنایی با فرهنگ ملل را برگزار نمودیم که در این  دوره هر هفته یک کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این جلسات، یکی از اندیشمدان وفرهیختگان دعوت می‌شود. همچنین دوره نقد مسیحیت نیز برای طلاب زبان‌دان برگزار شد.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha